Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТ www.gepard.bg


Моля, внимателно прочетете общите условия по-долу преди да използвате този уеб сайт. Ако го използвате, се счита, че приемате и сте съгласни с общите условия.
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма „Гепард Сайкъл” ООД продава стоки на потребителите си посредством онлайн магазин www.gepard.bg.
Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра, обслужващ www.gepard.bg., или чрез заплащане на стоки, предлагани от него, Потребителят се съгласява изцяло да приеме и спазва настоящите Общи условия.
 
I. Задължения съгласно Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и Закона за защита на потребителите (ЗЗП)
Съгласно ЗЕТ и ЗЗП ние от www.gepard.bg сме длъжни да Ви предоставим безпрепятствен, пряк и постоянен достъп до следната информация:


1. Данни на дружеството: „Гепард Сайкъл” ООД, гр. София, ж.к. Младост 2, бл. 238, вх. Б, ет. 3, ап. 79; ЕИК: 203862517.
2. Данни за кореспонденция: тел. за връзка 0878552298, e-mail адрес: [email protected].
3. „Гепард Сайкъл” ООД е дружество, регистрирано по Закона за данък върху добавената стойност, и всички цени, посочени в сайта www.gepard.bg, са с включен ДДС. Стойността на разходите за доставка не са включени в цените на стоките (освен в случаите, в които стойността на поръчката надхвърля 99 лева и доставката се извършва до офис на Еконт или Спиди), но ще бъдат калкулирани в процеса на създаване на заявка.
4. Органът, осъществяващ контрол върху дейността на онлайн магазин www.gepard.bg, е Комисията за защита на потребителите.
5. Основната информация и характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.
6. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
7. Начините за Доставка и Плащане са описани подробно в точка Доставка и начин на плащане по-долу.

II. Общи условия
• “www.gepard.bg” е уебсайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки, от името на Гепард Сайкъл ООД.
• Гепард Сайкъл ООД чрез www.gepard.bg има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка, без предварително уведомяване. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката на желаната стока. Съобщението за намаление на цените става с поставяне на новата цена под старата, като последната е задраскана.
• Договорът с Клиента се счита за сключен след приемане от Гепард Сайкъл ООД чрез www.gepard.bg на заявката за покупка, попълнена правилно от Клиента в процеса на поръчка.
• Гепард Сайкъл ООД чрез www.gepard.bg се задължава след получаване на заявка от Клиента да му достави желаната стока или да информира Клиента за други обстоятелства относно заявката му.
• Гепард Сайкъл ООД не носи отговорност, ако Клиентът е посочил неверни и/или непълни данни в направена поръчка на адрес "www.gepard.bg”.
• Всички обявени цени са в български левове с включен ДДС.
 
III. Права и задължения на страните
1. Гепард Сайкъл ООД се задължава: 
• да потвърди наличността на поръчаните артикули или да откаже поръчката в срок до края на работния ден, следващ деня на получаване на заявката;
• да достави в срока, оказан в информацията за доставка и плащане на стоки, заявената за покупка стока;
• да проверява за техническа изправност всеки артикул преди изпращането му (ако това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката);
 
2. Клиентът се задължава:
• да посочи трите си имена, точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес;
• да плати цената на стоката според условията, описани в информацията за доставка и плащане на стоки;
• да заплати разходите по доставката според условията, описани в информацията за доставка и плащане на стоки;
• да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.


Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка в срока, оказан в информацията за доставка и плащане на стоки. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.


Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:
• доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед;
• цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена, обявена в момента на заяваване на стоката;
• при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. 
Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка. В този случай е необходимо да заяви желанието си писмено (по мейл) или устно (по телефон) в срок, не по-дълъг от 7 работни дни.
Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули на адрес с. Казичене, ул. Васил Левски 1А (складова база Ритекс), фирма Гепард Сайкъл ООД, при следните условия:
• заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от Гепард Сайкъл ООД електронен адрес за кореспонденция, в срок не по-дълъг от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. Заявката трябва да съдържа лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката;
• стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Гепард Сайкъл ООД – фактура, касов бон, гаранционна карта (ако е била издадена такава);
• клиентът заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на стоката до посочения от представителя на Гепард Сайкъл ООД адрес;
• съгласно разпоредбите на ЗЗП, Гепард Сайкъл ООД възстановява на клиента платената сума в срок до 14 дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката.
 
IV. Доставка и начин на плащане
Всяка онлайн поръчка се потвърждава от нас по телефона до края на работния ден, следващ деня на постъпване на поръчката. Доставката се извършва чрез куриери на фирма Еконт Експрес или Спиди до посочения от клиента адрес или до офис на същата куриерска фирма. Срокът за доставка е денят, следващ деня на потвърждаване на поръчката.
Всяка доставка се придружава от стокова разписка и фискален бон, както и гаранционна карта, където е приложима.
Начини на плащане:
• Чрез наложен платеж;
• Банков превод.
Цената на доставката се калкулира при обработването на поръчката. За поръчки на стойност над 99 лева разходите по доставката до офис на Еконт или Спиди се поемат от Гепард Сайкъл ООД.
Велосипедите се доставят в транспортен вид:
За да могат да се поберат коректно в опаковката си, за по-лесно транспортиране и предпазване от повреждане, кормилото и предната капла са закрепени от двете страни на велосипеда (командите, скоростите и спирачките си остават свързани). Сглобяването става лесно и бързо. Нужни са Ви само един ключ 15 (за педалите и евентуално за предната капла) и един ключ шестограм за кормилото.


V. Гаранция
Гепард Сайкъл ООД предоставя гаранция от 24 месеца за всички продадени велосипеди. Дружеството разполага с гаранционен сервиз. Контактите и условията на гаранцията са подробно описани в гаранционната карта. Всеки клиент може да изиска подробна информация относно приложимите гаранционни условия чрез запитване, отправено на електронния адрес на дружеството.


VI. Лични данни
При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, Гепард Сайкъл ООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. 
Гепард Сайкъл ООД чрез “www.gepard.bg” се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
• е получил изричното писмено съгласие на Клиента;
• информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация;