Балансното колело за първи път е представено от германския изобретател Карл Драус през далечната 1817 г.. Идеята е дошла от изнамирането на алтернативно евтино придвижване без коне, които са скъпи, нуждаят се от постоянна грижа и храна.

За първи път на 12 юли 1817 година е документирано преминаването на 13 километра за 1 час с балансно колело. Скоростта на придвижване изненадала мнозина. След няколко месеца следвала друга изненада - изминаване на 60 км под 4 часа.:)


Сега нашите деца могат да се радват на различни видове баланс-колела.

Гепард Сайкъл предлага няколко варианта балансни колела за най-малките. 

Най-лекото балансно колело на българския пазар ( в  синьо, розово, зелено, червено и жълто / златно ) тежи под 2 кг и децата веднага започват да се придвижват самостоятелно с него, като много лесно могат да си го пренасят сами. Колелото е изработено от алуминий и е използвана специална техника за покритие (анодиране), високотехнологично, с красив дизайн. В магазините децата веднага избират точно това колело - виж снимката.

За Гепард Сайкъл:

Gepard.BG е основан през 2016 г.,  и за три години на българския пазар сме най-бързо развиващия се вносител и дистрибутор на велосипеди, велочасти и аксесоари.  Станахме ексклузивен дистрибутор  на продуктите на американската компания Hayes Components за територията на България и Румъния.
Гепард Сайкъл проведе втора поред техническа конференция
...